Известие

Collapse
No announcement yet.

Уреда за налягане на маслото.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Уреда за налягане на маслото.

Здравейте колеги.Днес си купих Алфа 155 , но уреда за налягане на маслото не отчита нишо , не работи а показанието на маслото , на щеката е на макс . Как да разбера дали е дефектирал уреда или датчика , къде се намира датчика?
    Имам и още едно питане. От къде мога да намера литература в електронен вид за поддръжка и експлоатация на Алфа 155 ?
    Двигателя е алфов с верига , 8 клапана , 2000 кубика.

ами наи вероятно е датчика . Но понеже е скъп оригиналния се слага от ЛАДА.
    Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
    Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
    Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....

Comment

Първоначално публикувано от XaBu4ko
      ами наи вероятно е датчика . Но понеже е скъп оригиналния се слага от ЛАДА.
      Има цяла тема по случая, ползвай търсачката. Обикновено е датчика, но е хубаво да се види от някой дето разбира, да няма други проблеми по мотора. Иначе датчика от лада ставал, но не мери правилно данните!!!

Даването на газ, води до пристрастяване!
      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Мога да ти кажа че става супер
        А дори и да не мери правилно то е с малка разлика и стрелката си се мърда ( което иска колегата ).

Comment

аз имах същия проблем сложих си ладов и вече 1год. нямям проблем така че колкото и да не е с вярни показания все пак показва че има няакво налягане в системата само на ладовия си преправяш резбата и си ок. успех

Comment

Колеги, благодаря за полезната информация!

Може ли да ми дадете размерите на резбата на ладовия датчик и с какъв размер трябва да стане за да пасне.

Comment

Е тука вече ме изгуби

Comment

ето размера видях го от раздел взаимозаменяеми части написано от търтея използвах метода и всичко стана направо 6 ладовия е М14X1,25 И ТРЯБВА ДА СТАНЕ М10X1 Сстругара знае как става най лесно още веднъж успех

Comment

Първоначално публикувано от konov
                  ето размера видях го от раздел взаимозаменяеми части написано от търтея използвах метода и всичко стана направо 6 ладовия е М14X1,25 И ТРЯБВА ДА СТАНЕ М10X1 Сстругара знае как става най лесно още веднъж успех
                  Колко го взе ладовия ?
                  155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

не си спомням но мисля че беше 10лв. то беше 2006 сега като запаля докъто позагрее ми държи 6 атм на 90гр 2атм на празни обороти

Comment

Искам пак да благодаря на всички включили се!
                      Датчика от лада все още струва 10лв. и се получи добре с него.

Comment

Какво налягане ви държат вашите двигатели

Мойта студена на празен ход 900 оборота малко над 4 бара
                        При повишаване на оборотите, стрелката скача до малко под 6 бара (чертичката м/у 4 и 8 )

Кто загрее на малки обороти е малко под 4 бара, като е в обороти пак е някъде около 5 5 ималко от горе бара някъде.

Това е при масло с температура 60 градуса или блиска до нея, Не съм я пържил достатъчно дълго за да утиде на 90-100
                        sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

...до колкото си спомням, на загрял двигател, при празен ход, налягането на маслото трябва да е около 1 bar! Но ако имаш pdf-ите, разрови се в тях и провери за конкретните стойности при зададени температури и обороти.
                          AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                          Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Re: Уреда за налягане на маслото.

Първоначално публикувано от nikisi
                            От къде мога да намера литература в електронен вид за поддръжка и експлоатация на Алфа 155 ?
                            Тук мисля,че има това,което ти трябва.
                            Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
                            ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
                            ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Първоначално публикувано от Z:)m
                              ...до колкото си спомням, на загрял двигател, при празен ход, налягането на маслото трябва да е около 1 bar! Но ако имаш pdf-ите, разрови се в тях и провери за конкретните стойности при зададени температури и обороти.
                              Точно за това питам. Спомням си че в ПДФ както каза пишеше 1 или 2 бара на загрят двигател.. сега ще се разровя

Хубаво поне че е по-голямо налягането а не малко
                              sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Working...
                              X